Web integratie bestaat uit twee onderdelen: landingspagina’s en webformulieren.

Een landingspagina is een webpagina die je binnen iConneqt kunt ontwikkelen en via een link in een e-mail of op een website direct kunt tonen. Het is handig om een landingspagina te ontwikkelen voor bijvoorbeeld het invullen van een formulier of om op een button met een bepaald doel (bijvoorbeeld: bestellen) te kunnen klikken. Een voordeel van het gebruik van een landingspagina is dat je weet waar je klanten vandaan komen (Google, advertenties etc.). Je komt op een landingspagina via een zoekopdracht, e-mail of nieuwsbrief. Een landingspagina kun je gemakkelijk naar eigen wensen vormgeven.

Een webformulier is een formulier dat je op een website plaatst en die door de bezoekers van de website ingevuld kan worden. Webformulieren zijn er voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld:

  • Aanvragen van informatie
  • Aanmelden voor een bepaalde activiteit/event
  • Contactformulier
  • Enquête

Met de webformulieren kun je de gegevens van een bestaande relatie aanvullen/uitbreiden en nieuwe relaties toevoegen aan een bepaalde database. Na de bevestiging van de relatie worden de verkregen gegevens automatisch vastgelegd in de database.