Een e-mailcampagne kan naar een gehele database verstuurd worden, maar als je gerichter wil mailen, is het werken met selecties vaak een betere optie. Ga via Database Beheer naar Selecties om een overzicht te krijgen van alle huidige selecties. Je kunt hier selecties bekijken, wijzigen, verwijderen en actualiseren.

Voor de naam van de selecties zie je de bovenstaande icoontjes. Klik op het oogje om alle relaties uit een bepaalde selectie te bekijken. Hier krijg je een overzicht van alle relaties die aan de selectiecriteria voldoen van de desbetreffende selectie. Het tweede icoon is een verzendknop. Als je hierop klikt kan je een e-mailcampagne naar de gekozen selectie versturen. De selectiecriteria kan je bekijken door op het potloodje te klikken. Onder selectiecriteria kan je specifieke criteria toevoegen om hiermee de database te filteren. Je kan een selectie ook kopiëren, indien je een soort gelijken selectie wil maken maar de originele wil bewaren. Met het kruisje wordt de selectie verwijderd. De relaties in de selectie blijven bewaard in de database waar ze afkomstig uit zijn. Indien je een specifieke relatie uit een selectie verwijderd, wordt deze wel verwijderd uit je database. 

Naast de selecties zie je een datum en tijd met betrekking tot de actualiteit van de selectie. Door op de button actualiseren te klikken worden de nieuwe relaties die voldoen aan de selectiecriteria automatisch toegevoegd aan deze selectie. Doe dit regelmatig zodat je selecties up-to-date blijven. Wanneer je ervoor hebt gekozen voor een ‘Auto-update’ selectie, wordt deze selectie automatisch geactualiseerd.

Let op: als je een relatie uit een selectie verwijdert, verwijder je de gehele relatie ook permanent uit je database.