Het is belangrijk dat een database blijft groeien. Wanneer je hier handmatig voor zorgt, kan dit door relaties te importeren wanneer je een groot bestand aan relaties hebt. Het kan ook zijn dat je één losse relatie wil toevoegen. Dit kun je op twee manieren doen:

  1. Ga naar Databases via Database Beheer. Hier krijg je een overzicht van al jouw huidige databases. Je klikt vervolgens op het oogje ‘Bekijk relaties’ onder de kolom Actie bij de database waaraan je een nieuwe relatie wilt toevoegen. Zodra de database is geopend, kan je op het plussymbool ‘+’ klikken om een nieuwe relatie toe te voegen.
  2. Ga naar Relaties via Database Beheer. Je klikt vervolgens op het plussymbool ‘+’ om een nieuwe relatie toe te voegen. Hier kun je de database selecteren waaraan je de nieuwe relatie wilt toevoegen.

Na stap 1 of 2 kom je op een pagina met Nieuwe relatieinformatie. Hier vul je het e-mailadres van de nieuwe relatie in. Selecteer bij status ‘Bevestigd’ als de nieuwe relatie zich al heeft aangemeld voor de database. Als dit niet het geval is, selecteer je ‘Niet bevestigd’. Je kunt de relatie dan later nog een e-mail sturen waarin zij door middel van een bevestigingslink kunnen aangeven voor jouw database aangemeld te willen worden. Hierna kun je de relatiegegevens aanvullen op basis van de kenmerkvelden die gekoppeld zijn aan jouw database.