Op de pagina Verzend kun je een mailing verzenden. Hiervoor klik je op Mailing verzenden. Een mailing kan ook verzonden worden vanuit Emailcampagnes. Ga hiervoor naar Emailcampagnes beheren, zoek de mailing die verzonden moet worden en klik op het pijltje om de mail te verzenden. Om een mailing te verzenden, moeten er diverse stappen ondernomen worden. De stappen staan hieronder beschreven.

Stappen mailing verzenden

  1. Ga naar VerzendMailing verzenden.
  2. Kies vervolgens welke relaties (databases of selecties) de mailing moeten ontvangen.
  3. Klik op volgende en kies bij Emailcampagne instellingen de mailing die je wil gaan versturen. De afzender- en bounceadressen zijn meestal van te voren ingevuld op basis van de instellingen van de database waar de mail naartoe gestuurd wordt.
  4. Bij Verzendmoment instellingen kun je aangeven of je de mailing nu of op een andere datum en tijdstip wilt verzenden. Je kunt hier ook aanvinken of je wilt dat de lijsteigenaar geïnformeerd wordt als het verzenden van de mailing begint en eindigt.
  5. De opties voor het Automatisch versturen en Herinnering verzenden zijn optioneel.
  6. Zodra je op volgende klikt, kom je bij de Speciale instellingen terecht, ook deze zijn optioneel. Zie het kopje Speciale instellingen voor een uitgebreide toelichting.
  7. Op de volgende pagina wordt er een overzicht weergegeven met de details van de mailing. Het is verstandig om deze even rustig door te nemen voordat je ervoor kiest om de mailing definitief te verzenden. Zo weet je zeker dat je alles juist hebt ingevuld. Als je de mailing vervolgens definitief wilt versturen, klik je op de button:
    Ja, verzend deze mailing‘.

Speciale instellingen

Hier kun je er onder andere voor kiezen om de campagne te volgen via Google Analytics. Zo kunnen de linkkliks van de campagne door middel van Google Analytics geanalyseerd worden. Verder kan er bij Result Influencers voor worden gekozen om de invloed van het weer te testen of het gemiddelde resultaat op basis van de gemiddelde verkopen n.a.v. campagne te achterhalen.

Je kunt de mail ook gepersonaliseerd verzenden onder het kopje Gepersonaliseerd verzenden. Je kunt er hier voor kiezen om de mailing op voor- en/of achternaam te verzenden. Dit is alleen mogelijk als je hiervoor gedefinieerde velden hebt binnen je database.