Kenmerkvelden zijn velden waar diverse relatiegegevens opgeslagen kunnen worden. Standaard velden bestaan vaak uit voornaam of bijvoorbeeld adresgegevens, maar er kunnen ook kenmerkvelden aangemaakt worden waarbij relaties hun interesses in kunnen vullen. Als je een overzicht wilt zien van je kenmerkvelden of deze wilt bewerken of verwijderen ga je links in het menu naar Kenmerkvelden via Database Beheer. Je ziet nu een lijst met al je reeds ontwikkelde kenmerkvelden. Achter elke naam van het kenmerkveld staat wanneer deze is aangemaakt, het type en of deze wel of niet verplicht is om in te vullen.

Wanneer je het kenmerkveld wilt bewerken, klik je op het potloodsymbool. Je kunt hier de naam van het kenmerkveld aanpassen. Ook kun je aanpassen of het veld wel of niet verplicht is om in te vullen. Let op: als je ervoor kiest dat het verplicht is om een veld in te vullen, wordt ditzelfde veld ook altijd verplicht om in te vullen op je webformulieren en als je lijsten importeert. Je kan een kenmerkveld kopiëren door op het documentsymbool te klikken. Als je een kenmerkveld wilt verwijderen vink je deze aan en klik je op de button Verwijder of klik je op het kruissymbool voor het te verwijderen kenmerkveld.

Je kunt op deze pagina, indien je gebruik maakt van verschillende antwoordmogelijkheden, de tekst hiervoor eventueel ook nog bewerken. Als alles naar wens bewerkt is, ga je naar het volgende menu waarin je aan kunt geven op welke database dit kenmerkveld moet worden toegepast. Door tot slot op Opslaan te klikken is je kenmerkveld succesvol aangepast.