In het menu binnen de Julia Editor aan de linkerkant kan je de opzet verzorgen voor jouw nieuwsbrief/emailcampagne. Hier wordt de indeling bepaald en wordt er gekozen voor bepaalde elementen. 

 

Functies menu

Via het kruisje sluit je de template/emailcampagne af.

Via het oogje krijg je de proefversie te zien van je template/emailcamapgne.

 

 

Functies mail menu

 

Via het onderdeel mail heb je de mogelijkheid om onder andere de nieuwsbrief te testen, herstellen, op te slaan of een voorbeeld te weergeven. Zie hieronder per button een uitleg van de desbetreffende functionaliteit. 

Via de knoppen toepassen en opslaan sla je je template/emailcampagne op. 

Via de pijltjes kun je je laatste toegepaste wijziging ongedaan maken.  

Verstuur > Met deze button kun je de template/campagne als test naar de door jou gekozen e-mailadressen sturen (LET OP: de links werken hierbij niet. Om een emailcampagne echt te testen, verstuur je naar een selectie). 

Test > ??  

Bekijk > Dit geeft een voorbeeld van jouw template/campagne zonder alle blokken en bewerk opties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 3 andere menu’s bestaan uit design lay-outs, design elementen en pre-designs. Deze drie opties kunnen alle drie middels Drag & Drop op de juiste plek in de Emailcampagne gesleept worden. Design lay-outs bepalen de indeling van jouw emailcampagne. Hier kun je ervoor kiezen om een indeling te maken van één kolom of wanneer gewenst zelfs vijf kolommen. Er zijn kolommen met vaste percentages, maar ook met variabele.

 

Layouts zijn de design layouts die kan slepen in de nieuwsbrief/emailcampagne. Hierbij kan je kiezen uit variabele en vaste blokken.    

Design elementen zijn alle mogelijke blokken die in een mail verwerkt kunnen worden. Denk hierbij aan afbeeldingen en tekst, maar ook aan menu’s, RSS feed, buttons en video’s. Al deze elementen kunnen later aan de linkerkant van het menu naar wens worden opgemaakt.

Pre-builds zijn vooraf ontworpen blokken waarbij de design lay-outs en elementen zijn samengevoegd. Dit werkt ook middels Drag & Drop. Hier kun je inspiratie opdoen voor jouw nieuwsbrief en deze blokken gemakkelijk invullen met jouw content.