Als je een e-mailadres uitsluit, worden hier nooit e-mails naar gestuurd, maar blijft deze wel aanwezig in je database. Je doet dit door aan de linkerkant in het menu naar verzend te gaan. Er verschijnen dan vijf opties. Je klikt op de vijfde optie: Emailadres uitsluiten emailadres uitsluiten.

Er verschijnt nu een menu met de titel: Gegevens uitgesloten emailadres of domein. Selecteer eerst vanuit welke database je één of meerdere e-mailadressen wilt uitsluiten. Hierna kun je ervoor kiezen om de e-mailadressen die je wilt uitsluiten handmatig in te voeren of dit middels de upload van een bestand van je computer te doen. Wanneer je ervoor kiest om dit handmatig te doen is het belangrijk dat je elk e-mailadres op een aparte regel invoert. Als je een domeinnaam wilt uitsluiten, voeg je @domeinnaam in. Voorbeeld: als je alle relaties met een hotmail-adres wilt uitsluiten, voer dan @hotmail.com in. Tenslotte druk je op de button opslaan. Je ziet nu bovenaan de pagina hoeveel e-mailadressen je hebt uitgesloten.

Uitgesloten emailadressen beheren

Als je een overzicht wilt bekijken van alle e-mailadressen die je eerder hebt uitgesloten, ga je aan de linkerkant van het menu naar verzend en klik je op de vierde optie: Uitgesloten emailadressen beheren beheren van uitgesloten emailadressen.

Selecteer eerst een database waarvan je de uitgesloten e-mailadressen wilt bekijken. Klik hierna op volgende. Er verschijnt nu een lijst met alle uitgesloten e-mailadressen en/of domeinnamen. Aan de rechterkant zie je achter elke uitgesloten relatie de datum van uitsluiting staan. Op deze pagina kun je de uitgesloten e-mailadressen en/of domeinnamen bewerken en verwijderen.