Om een Emailcampagne te versturen, moet er eerst een Template/Sjabloon gecreëerd worden. Dit is de basis van jouw nieuwsbrief of emailcampagne. Een template kan binnen iConneqt gemakkelijk ontworpen worden door middel van de Julia Editor. Deze editor werkt middels Drag & Drop. Een Template kan worden ontworpen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar Emailcampagnes en klik op het potloodje om het overzicht van de templates te zien.
  2. Klik links bovenaan op + om een nieuwe template aan te maken.
  3. Geef je template een naam en kies ervoor om de Julia Editor te gebruiken.
  4. Je krijgt na het aanpassen van de naam de optie om te kiezen voor scalable design of responsive design (zie uitleg onder Scalable/Reponsive design).
  5. Als het goed is, kom je nu in de Julia Editor en zie je het volgende op je scherm:

  6. Via het mail icoontje kun je een onderwerp en een eventuele preheader verzinnen voor je template. Je kunt er ook voor kiezen om bij het potloodje naast “onderwerp” en “Preheader”. Je kunt dan kenmerkvelden, dynamische content tags (bijvoorbeeld de voornaam), enquêtes of symbolen invoegen.

  7. Via “Layout” kun je nu Design lay-outs in slepen. Dit werkt met Drag & Drop, hierbij kies je een lay-out, houd je de linkermuisknop ingedrukt en sleep hem in de gewenste plaats in het template.
  8. Daarna kun je via “Blokken” Design elementen gaan toevoegen aan je template. Denk hierbij aan afbeeldingen, kopteksten, menu’s etc. Dit werkt ook via Drag & Drop. Later kun je dit gaan ontwerpen naar jouw wensen. Aan de linkerkant gaat het eerst nog om de opbouw en verdeling van je template (zie Functies linkermenu).
  9. Je kunt er ook voor kiezen om Pre-designs te gebruiken. Via “Pre-builds” zijn er al een aantal lay-outs en design elementen vormgegeven en direct klaar om op te maken. Dit werkt ook via Drag & Drop.
  10. Aan de linkerkant kun je de lay-outs, design elementen en pre-designs aanpassen naar jouw specifieke wensen. wanneer je ze selecteert kun je ze bewerken. Denk hierbij aan witmarges, lettertype, social media etc. (zie Functies linkermenu).

   

  Een nieuwe emailcampagne maken

  Nu je een Template hebt aangemaakt, kun je deze gaan gebruiken voor jouw emailcampagnes en nieuwsbrieven. Dit kan door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar Emailcampagnes en klik op de enveloppe Emailcampagnes beheren.
  2. Klik links bovenaan op + om een nieuwe emailcampagne te creëren.
  3. Geef de emailcampagne een naam en kies uit een van de door jouw ontwikkelende templates als begin voor je opmaak.
  4. Klik op volgende en de Julia Editor opent.
  5. Ga nu aan de slag om de emailcampagne op te maken. Hier gelden dezelfde opties als bij het ontwikkelen van een template.