Een bounced email is een e-mail die door de ontvangende server geweigerd wordt. Het is belangrijk om voor elke database een bounced adres in te stellen. Wij raden aan de bounces automatisch te verwerken. Als de bounces automatisch worden verwerkt zorgt iConneqt ervoor dat de relatie op bounced komt te staan. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen soft en hard bounce. Een soft bounce is meestal een tijdelijk aflever probleem. Bij een soft bounce wordt de relatie daarom nog vijf keer meegenomen in het mail proces. Als de relatie dan nog steeds gebounced wordt is het een hard bounce. Een hard bounce betekend dat er een permanente reden is waardoor het bericht niet afgeleverd kan worden. De status van de relatie zal dan om bounced komen te staan en deze relatie wordt niet meer meegenomen in het mail proces.

Bounces verwijderen
Om je database zo schoon mogelijk te houden kunnen bounces ook verwijderd worden. Hiervoor moet je de stappen doorlopen bij verwerking bounced emails. Hier worden de bounces per database gezocht en daarna krijg je de optie om deze te verwijderen.

Bounced selectie 
Daarnaast is het ook mogelijk om een selectie te maken zodat je alle bounces in een overzicht kan bekijken. Hiervoor ga je naar selectie maken en kies je de juiste databases. De selectiecriteria moet staan op relatie is bounced. Het is ook mogelijk om alleen de hard bounced of soft bounced weer te geven. Hiervoor kies je bij de selectiecriteria voor relatie is soft of hard bounced. Nadat je deze selectie opslaat kan je de lijst met bounced relaties bekijken.