AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en gaat over het rechtmatig omgaan met persoonsgegevens. Met de intrede van deze nieuwe privacywet zijn er een aantal wijzigingen waar jij als bedrijf of organisatie rekening mee moet houden.

Brongegevens 

Volgens de nieuwe wetten is het belangrijk om te weten waar jij jouw relaties vandaan hebt gehaald. iConneqt ondersteunt je hier graag bij, daarom is er een nieuwe functionaliteit ontwikkeld. Bij het importeren van relaties is het nu verplicht om onderaan in te vullen waar de export vandaan komt. Bij het handmatig toevoegen van relaties kan ook een inschrijfbron toegevoegd worden. Op deze manier kan je altijd makkelijk terug vinden waar relaties vandaan komen.

Toestemming aanmelden

In het kader van de AVG moet je kunnen bewijzen dat een relatie zich heeft aangemeld. Je hebt toestemming nodig. Wij raden hiervoor aan om Dubbel opt-in te gebruiken. De klant krijgt dan automatisch een bevestigingsmail en moet hierin nogmaals aangeven dat hij zich wil aanmelden. Daarna zal de relatie ook nog een bevestiging en bedankmail ontvangen. Op deze manier kun je eenvoudig bewijzen dat men zich heeft aangemeld.