Bescherming persoonsgegevens (AVG)

Je kunt hier ons AVG document downloaden. 
Deze informatie is gebaseerd op ons AVG seminar dat is gehouden voor iConneqt gebruikers in september 2017 door privacyrecht specialist Mr. Kirsten van der Zwan.

Sinds  25 mei 2018 is de AVG in werking getreden. Een groot verschil is dat bedrijven en instellingen die persoonsgegevens beheren vanaf die datum meer verantwoordelijkheden hebben om persoonsgegeven adequaat te beheren. En pas op.

Naast de nieuwe AVG zijn ook met de regels van de Telecommunicatiewet en waarschijnlijk zal de vijf jaar oude Code e-mail van het DDMA, EMMA-nl en Thuiswinkel.org ook na vijf jaar worden aangepast. En daar zit direct een probleem. Want niet alles is al duidelijk of is duidelijk beschreven. Bijvoorbeeld het nemen van passende technische en organisatorische maatregelen binnen de AVG is natuurlijk arbitrair. Wat is passend?

Waarom stelt de ene organisatie, anders dan de wetgever, dat ook in de webshop of bij de boekingsengine, na aankoop de klant, bewust nog een keuze moet worden gemaakt (vinkje) wanneer men ook de nieuwsbrief wil ontvangen. Doet de nieuwe klant dat niet, dan ontvangt hij/zij geen nieuwsbrief. Dat is niet fijn. Kost conversie, zo leert de praktijk.

In de praktijk moet nog helder worden, hij de wetgever en de branche hierna kijkt.

Toezegging
Wij zullen – als verwerker van klantgegevens namens jouw organisatie – zorgen dat de technische en organisatorische aspecten in relatie met de wet- en regelgeving zo optimaal mogelijk zijn geregeld. Sterker, op dit moment zijn zaken binnen iConneqt reeds beter geregeld dan in de toekomst waarschijnlijk zal worden vereist.

Je kunt stellen; we lopen met iConneqt voor op de wetgever. Internationaal. Het goede nieuws is dat de nieuwe AVG geldt voor alle landen van Europa. Dat maakt het leven van de internationale marketeer een stuk gemakkelijker.

Boetes
Er wordt verwacht dat de handhaving stenger is, de boetes op overtredingen zijn aanzienlijk. Tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

Seminar
Daarom hebben een seminar over de AVG en de andere wetten, die mogelijk van belang zijn in je marketing – en sales operatie georganiseerd een half jaar voordat de wet actief werd.  Het seminar werd gegeven door privacyrecht specialist Mr. Kirsten van der Zwan. In haar praktijk wordt nauw samengewerkt met andere privacy advocaten, IT-auditors en ICT’ers. Zij ondersteunt organisaties met audits, certificering en bij het technisch inregelen van de privacy verplichtingen. Op haar website: Privacy-advocaat.nl, kun je meer informatie vinden en veel documenten kosteloos downloaden.

In het document dat je met een klik op de button hieronder kun je het document downloaden.
We hebben het opgezet vanuit de mogelijke vragen van de marketeer/e-commerce manager.